- finder dit potientiale

Sports Coaching til Børn

 

Er det nu nødvendig? …         
 
Nej… egentlig ikke

 
Børn er rigtig gode til at være i nuet med hele deres opmærksomhed og på den måde mentaltræner de automatisk. Derfor anbefaler idrætspsykologer ikke egentlig sportscoaching eller mentaltræning til børn.
Jo ældre børnene bliver, og jo mere børnene præges af os voksne, er risikoen dog for at de slipper nuet og mister fokus.
 

Men…

Man kan allerede tidligt indføre gode vaner og i stedet lære børnene at tænke konstruktivt og positivt.

 
Visualisering

Ved hjælp af særlige teknikker, kan man lære, at fokusere på nuet, i stedet for at tænke på alt muligt andet. En af de mest anvendte teknikker er visualisering, som især er effektiv op til en præstation, ja måske endda en finale.

Metoden kan bruges dels sammen med coachen og dels som hjemmearbejde op til en præstation. Det kan være en fordel med lidt stille musik i baggrunden til at slappe helt af på.
En simpel vejrtrækningstekning anvendes samtidig 

 
Positiv tænkning

F.eks. kan en træning eller fodboldkamp afsluttes med at fokusere på min. én ting, som var rigtig godt til dagens træning eller kamp.

Herved sikres, at man husker oplevelser, som kan bruges positivt ved næste træning eller kamp.

At fokusere på de positive oplevelser, er netop det essentielle ved mentaltræning.
 

YES, jeg kan!

  

Mentaltræning er ikke en genvej til bedre resultater, det er et supplement og erstatter selvfølgelig ikke den tekniske og fysiske træning.

Men ved at tænke positive, konstruktive tanker og være helt fokuseret kan børnene optimere deres indsats, og bevare de gode egenskaber og vaner som børn nu engang har helt naturligt.

Disse egenskaber og teknikker kan bruges positivt gennem livet og ikke kun i forbindelse med sport, men også eksempelvis ved eksamener.

Fysisk, taktisk og teknisk træning er en selvfølge for sportsfolk. Men den mentale forberedelse er mindst lige så vigtig.
 
Skulle du eller dit hold være interesseret i at høre mere, så tryk her eller på 'Kontakt' i menuen i venstre side og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.